ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Standard & Poor's: Καθοριστικό για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των εκλογών

Standard & Poor's: Καθοριστικό για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των εκλογών
Reuters

Ως καθαριστικό για την εξέλιξη της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδος χαρακτηρίζει η Standard & Poor's το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών σύμφωνα με ανάλυση που εμπεριέχεται σε έκθεση του για τη ζώνη του ευρώ.

«Το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών το 2019 θα είναι σημαντικός δείκτης για την ικανότητα των αρχών να βελτιώσουν περαιτέρω το δυνητικό μονοπάτι ανάπτυξης της Ελλάδας», αναφέρει ο οίκος, ο οποίος αναμένεται να εκδώσει αναλυτική έκθεση για τη χώρα μας στις 18 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι η S&P αξιολογεί την Ελλάδα με «B+/B» και θετικές προοπτικές (outlook). Κατά τον οίκο το θετικό outlook αντανακλά την άποψη ότι έχει βελτιωθεί η δυνατότητα πρόβλεψης των πολιτικών της χώρας, όπως και οι οικονομικές της προοπτικές.

Για τα επόμενα τρία έτη η Standard & Poor's αναμένει πραγματική ανάπτυξη 2,4%. Ωστόσο θεωρεί πως οι αναπτυξιακές επιδόσεις θα ήταν ακόμη καλύτερες αν οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν περισσότερα για να βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα, προκειμένου να προσελκύσουν ισχυρότερες επενδύσεις από το εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ