Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε μπορείτε να τις υποβάλετε στο Taxisnet
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει «πατήσει γκάζι» προκειμένου η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων να ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου, αντί τον Ιούνιο.
Στη βάση αυτή ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε απόφαση με την οποία δίνεται προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2018.
Η απόφαση Πιτσιλή ξεκαθαρίζει πως με την υποβολή του ηλεκτρονικού αρχείου για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων δεν εξαντλείται η υποχρέωση των εργοδοτών ασφαλιστικών φορέων σχετικά με τις βεβαιώσεις όλων των εισοδημάτων, αλλά απαιτείται η χορήγηση βεβαιώσεων προς τους δικαιούχους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία ο χρόνος χορήγησης της βεβαίωσης θα είναι ο ίδιος με τον χρόνο υποχρέωσης υποβολής του ηλεκτρονικού αρχείου, δηλαδή η 28η Φεβρουαρίου.
Ειδικά, για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η προηγούμενη μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (θεωρητικά η 29η Ιουνίου).
«Αιώνιο Σκότος»: Η αιματηρή επίθεση και το «carpet bombing» του Ισραήλ στον Λίβανο
20:35
Μητσοτάκης στο CNNi: Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία για αυτό που συμβαίνει στον Λίβανο
20:24
Ξεπερνούν τους 250 οι νεκροί από τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο
20:10
Εκατόμβες νεκρών στο Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις - Το Ιράν απειλεί να μην προσέλθει στις συνομιλίες στο Πακιστάν
20:00