Έκδοση πενταετούς ομολόγου μέσα στον Ιανουάριο ετοιμάζει η κυβέρνηση
Να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων με πενταετή κοινοπρακτική έκδοση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφεραν πηγές στο πρακτορείο Reuters.
Η Ελλάδα αναμενόταν πέρυσι να προχωρήσει σε έκδοση δεκαετούς τίτλου αλλά αναγκάστηκε να αναβάλλει το σχεδιασμό λόγω της μεταβλητότητας στις αγορές που προέκυψε από την σύγκρουση της Ιταλίας με την ΕΕ.
Πλέον σχεδιάζει έκδοση μικρότερης ωρίμανσης. Εάν προχωρήσει η έκδοση, θα είναι το πρώτο ομόλογο από την Αθήνα, από τον περασμένο Φεβρουάριο.
«Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε με πενταετή έκδοση, αλλά θέλουμε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε πηγή από τον ΟΔΔΗΧ στο πρακτορείο.
Σημειώνεται ότι σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 4,18% και του πενταετούς στο 3,1%.
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ζελένσκι: Θέλει ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει το συντομότερο
10:09
Νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ψηφιακή Αυτονομία 60+» της Πειραιώς, στο πλαίσιο του EQUALL, για τον ψηφιακό εγγραμματισμό ατόμων 60+
10:00
Ανέβηκαν οι τιμές στα καύσιμα εν μέσω έντασης στη Μέση Ανατολή: Πόσο πληρώνουμε για αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης
09:53
Νέο σφυροκόπημα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας - Πάνω από 20 οι τραυματίες
09:48