Μειώθηκε χαμηλότερα των 2 δισ. ευρώ ο ELA
Το ανώτατο όριο της παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες, ο γνωστός ELA, έχει πλέον μειωθεί κάτω από τα 2 δισ. ευρώ.
Στη βάση αυτή, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε σήμερα πως δεδομένου ότι η παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα δεν υπερβαίνει πλέον το όριο των 2 δισ. ευρώ, θα διακόψει τη δημοσίευση δελτίου Τύπου σχετικά με το ύψος του ELA, κάτι που προβλέπεται ρητά στη συμφωνία της 17ης Μαΐου 2017 σχετικά με τους όρους χορήγησης της έκτατης ρευστότητας.
Να σημειωθεί πως πέρυσι τον Ιανουάριο το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες ήταν στα 22 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 ήταν στα 46,5 δισ. ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Δυσάρεστα νέα για τον «άνθρωπο-δέντρο»
ΕΛΛΑΔΑ
Κλειστοί δρόμοι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στην Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΕΛΛΑΔΑ
Αργίες 2019: Πότε «πέφτουν» Πάσχα και Καθαρά Δευτέρα
ΚΟΣΜΟΣ
Yellowstone: Το ηφαίστειο που απειλεί τον πλανήτη και το σχέδιο της NASA
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Τραμπ ψήφισε στη Φλόριντα και εξαπέλυσε πυρά κατά των Δημοκρατικών - «Αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι»
08:49
ΕΛΛΑΔΑ
Επεισόδια στα Εξάρχεια τα ξημερώματα: Φωτιές σε κάδους, επίθεση με πέτρες σε πυροσβέστες-2 συλλήψεις
08:37
ΚΟΣΜΟΣ
Εκλογές στο Ισραήλ: Η αντοχή Νετανιάχου και ο γρίφος της επόμενης ημέρας
08:32
CULTURE
«Ο Γουάινστιν περίμενε να αποτύχουμε»: Πώς ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» γλίτωσε από την καταστροφή
08:30
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ