Σημαντικές καθυστερήσεις στην παραχώρηση της Εγνατίας
Αυστηρές συστάσεις για τη μη υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων και συγκεκριμένα από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη δρομολόγηση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού αναμένεται να καταγραφούν στη δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Σχετικά μηνύματα δυσφορίας, όπως αναφέρουν πηγές, έλαβε χθες ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών.
Σύμφωνα με παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις συνομιλίες, οι δανειστές προχώρησαν σε παρατηρήσεις αναφορικά με την καθυστέρηση της έκδοσης κοινής υπουργικής απόφασης για την αδειοδότηση της λειτουργίας δύο νέων διοδίων που έχουν κατασκευαστεί στην Ασπροβάλτα και το Ωραιόκαστρο. Ο κ. Σπίρτζης είναι ο μόνος υπουργός που δεν έχει υπογράψει την απόφαση.
Οι θεσμοί επίσης υπογράμμισαν τις καθυστερήσεις στην κατασκευή και των νέων σταθμών διοδίων (20 πλευρικά και 18 μετωπικά), ενώ ενστάσεις εξέφρασαν αναφορικά και με τα αποθεματικά της Εγνατίας Οδού, ύψους περί τα 190 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν διατίθενται για τη συντήρηση του δρόμου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στα Εξάρχεια: Άνδρας έβαλε δύο φωτιές και ταμπουρώθηκε σε σπίτι για να μην συλληφθεί
Συμφωνία των Πρεσπών: Επεισόδια με χημικά, πετροπόλεμο και φωτοβολίδες έξω από τη Βουλή
152 + Παπακώστα: Οριακή πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ανατροπή στο αφορολόγητο: Τι αλλάζει στις αγορές με κάρτες - Ποιοι κινδυνεύουν με φόρο έως 22%
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο «χώρισε» τον πλανήτη στα δύο - Χάος και 26 νεκροί
Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα - Έκτακτη διακοπή υδροδότησης
12:54
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% η ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας το τρίτο τρίμηνο
12:51
Παχυσαρκία: Μέχρι τη Δευτέρα η απόφαση για τα δωρεάν φάρμακα σε 8.000 δικαιούχους
12:50
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44