ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές καθυστερήσεις στην παραχώρηση της Εγνατίας

Σημαντικές καθυστερήσεις στην παραχώρηση της Εγνατίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυστηρές συστάσεις για τη μη υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων και συγκεκριμένα από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη δρομολόγηση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού αναμένεται να καταγραφούν στη δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά μηνύματα δυσφορίας, όπως αναφέρουν πηγές, έλαβε χθες ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις συνομιλίες, οι δανειστές προχώρησαν σε παρατηρήσεις αναφορικά με την καθυστέρηση της έκδοσης κοινής υπουργικής απόφασης για την αδειοδότηση της λειτουργίας δύο νέων διοδίων που έχουν κατασκευαστεί στην Ασπροβάλτα και το Ωραιόκαστρο. Ο κ. Σπίρτζης είναι ο μόνος υπουργός που δεν έχει υπογράψει την απόφαση.

Οι θεσμοί επίσης υπογράμμισαν τις καθυστερήσεις στην κατασκευή και των νέων σταθμών διοδίων (20 πλευρικά και 18 μετωπικά), ενώ ενστάσεις εξέφρασαν αναφορικά και με τα αποθεματικά της Εγνατίας Οδού, ύψους περί τα 190 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν διατίθενται για τη συντήρηση του δρόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ