ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπλοκή με τον νέο Γ.Γ. Εσόδων

Εμπλοκή με τον νέο Γ.Γ. Εσόδων
O υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα εμπλοκή στην επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Εσόδων ο οποίος θα έπρεπε να ανοικοινωθεί σήμερα.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι το θέμα συζητήθηκε, εκτός ατζέντας, στο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να μην καταγραφεί στα πρακτικά αλλά και πάλι δεν υπήρξε συμφωνία για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την Σαββαϊδου.

Κατά τις ίδιες πηγές επαγγελματικές ομάδες όπως οι δικηγόροι ασκούν πιέσεις ώστε να επιλεγεί και πάλι στέλεχος από τον κλάδο τους όπως ήταν η κ. Σαββαϊδου. Ο κ. Γιώργος Πιτσιρλής, δικηγόρος με εξειδίκευση στο φορολογικό Δίκαιο θεωρείται μία τέτοια επιλογή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τρόικα πιέζει για να επιλεγεί ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης ο οποίος ήταν «τα μάτια και τα

αυτιά» του Χάρη θεοχάρη όταν ο νυν βουλευτής του Ποταμιού είχε την κρίσιμη θέση.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο CNN Greece η Τρόικα προωθεί αυτή τη λύση ως «ηθική υποχρέωση» απέναντι στον κ. Θεοχάρη, εκτιμώντας ότι είχε απομακρυνθεί άδικα από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Η τρίτη υποψηφιότητα είναι του κ. Φώτη Κουρμούση ο οποίος γνωρίζει το αντικείμενο εκ των έσω καθώς είχε διαπραγματευτεί προαπαιτούμενα με την Τρόικα, ως σύμβουλος στο ΥΠΟΙΚ ενώ είχε σχεδιάσει και υλοποιήσει τη μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή για την μείωση των εφοριών. Επιπλέον, στη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης είχε εντοπίσει τους υπαλλήλους που ζητούσαν μίζες για να προωθήσουν επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ