Τσακαλώτος για 5ετές ομόλογο: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας εκτός μνημονίου, μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Ξεπέρασε κάθε προσδοκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας επίσης πολύ θετικό το γεγονός ότι στην έκδοση μετείχαν, αγοράζοντας το 5ετές ομόλογο, μακροπρόθεσμοι επενδυτές με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των κερδοσκοπικών κεφαλαίων.
Με την έξοδο στις αγορές η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία, επεσήμανε επίσης από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για σημαντική μεταστροφή από τα hedge funds σε κανονικούς επενδυτές.
Ο υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνοντας στη Βουλή, σε συζήτηση νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ, χαρακτήρισε πετυχημένη την έξοδο στις αγορές και κατηγόρησε τη ΝΔ για καταστροφολογία. «Είχα προειδοποιήσει να μην βάζει η ΝΔ όλα τα αυγά της στο καλάθι ότι δεν θα βγούμε στις αγορές», είπε και συμπλήρωσε ότι η αντιπολίτευση είχε επενδύσει στην αποτυχημένη έξοδο στις αγορές, όπως είχε κάνει και με την έξοδο από τα μνημόνια και τη μείωση των συντάξεων.
«Έχω μια στενόχωρη είδηση για τη ΝΔ, είναι λάθος για την πολιτική σκηνή η χαιρεκακία», σχολίασε και την κάλεσε να επενδύσει σε μια στρατηγική που δεν θα τη στενοχωρεί κάθε καλή είδηση για την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε τέλος ότι τα 2,5 δις είναι το 36% από την συνολική απαίτηση για το 2019.
Σημειώνεται ότι οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο υπερέβησαν τα 10 δισ. ευρώ, με το Δημόσιο να αντλεί 2,5 δισ. ευρώ με απόδοση 3,60% και ετήσιο κουπόνι για τους επενδυτές 3,45%.
Σοβαρές καταγγελίες για κανιβαλισμό Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό μέτωπο - Διαψεύδει η Μόσχα
23:48
Κόντρα Κιέβου - Τελ Αβίβ για πλοίο με σιτηρά από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη
23:44
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ - ΑΡΑΓΤΣΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Σε πλήρη εξέλιξη οι διπλωματικές διεργασίες ΗΠΑ – Ιράν με φόντο τα Στενά του Ορμούζ: Προτάσεις και αντιπροτάσεις για το άνοιγμα και τον τερματισμό του πολέμου
23:32
ΟΗΕ: Η Ελλάδα στηρίζει κοινή δήλωση 90 χωρών για το άμεσο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
23:25