Σε στενή επαφή DG Comp- Κυβέρνηση για την Εθνική Ασφαλιστική
Σε στενή επαφή για το τι μέλλει γενέσθαι με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, βρίσκονται κυβέρνηση και Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως προκύπτει από δηλώσεις της Κομισιόν στο CNN Greece.
Υπενθυμίζεται πως η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν έχει ικανοποιηθεί από τις προσφορές που έχουν κατατεθεί έως σήμερα για την Εθνική Ασφαλιστική και δρομολογεί ένα «υβριδικό» σχέδιο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της θυγατρικής της.
Όπως απεκάλυψε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, αν και έχουν εμφανισθεί πάνω από δύο ενδιαφερόμενοι, οι προσφορές τους δεν κρίθηκαν ανταγωνιστικές.
Στη βάση αυτή η Εθνική Τράπεζα εξετάζει είτε να βρει στρατηγικό επενδυτή για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής είτε να προχωρήσει στην εισαγωγή της θυγατρικής της στο Χρηματιστήριο.
Η Εθνική Τράπεζα έχει ζητήσει από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp) παράταση για να διερευνήσει και να επιλέξει τον καλύτερο τρόπο διάθεσης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στόχος είναι να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής πριν από το τέλος του 2020, αλλά χωρίς βιασύνη και πίεση.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον οποίο απευθύνθηκε το CNN Greece ανέφερε πως «η Κομισιόν και οι ελληνικές αρχές είναι σε επαφή αναφορικά με αυτό το θέμα».
Μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή αποσαφήνισε πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι αποφάσεις για το εάν θα δοθεί η παράταση που ζητά η Εθνική Τράπεζα.
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00
Το σπριντ του Μακρόν στην Κίνα και οι ικανότητές του στο πινγκ πονγκ
21:52
Αγρότες: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στην Πατρών-Κορίνθου στο Αίγιο
21:44