ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 20,34 εκατ. ευρώ στη Folli Follie από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα 20,34 εκατ. ευρώ στη Folli Follie από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
EUROKINISSI

Πρόστιμα συνολικού ύψους 20,34 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Folli Follie και σε δέκα σχετιζόμενα με αυτήν φυσικά πρόσωπα, για χειραγώγηση της αγοράς που σχετίζεται με τον «εξωραϊσμό» των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση 2016.

Αξιοποιώντας στοιχεία που ήδη έχουν περιληφθεί στη δικογραφία και τα οποία σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από τους ελέγχους της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επιβολή προστίμου 10 εκατ. ευρώ στο Δημήτρη Κουτσολιούτσο, πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie και πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ και προστίμου 5 εκατ. ευρώ στον Γεώργιο Κουτσολιούτσο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και νυν μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκαθάρισε πως για την επιμέτρηση του προστίμου που επιβλήθηκε στους κ.κ. Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, λήφθηκε υπόψη και το κέρδος που αποκόμισαν από τη διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών επί μετοχών της Folli Follie. Παράλληλα, η Αρχή ανακοίνωσε πως για τα εν λόγω πρόσωπα θα υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ταυτόχρονα , η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε τα εξής πρόστιμα:

  • Πρόστιμο 4,5 εκατ. ευρώ στον Ιωάννη Μπεγιέτη του Γεωργίου πρώην Οικονομικό Διευθυντή του Υποομίλου της θυγατρικής FF Group Sourcing Limited της Εταιρίας στην Ασία.
  • Πρόστιμο 120.000 ευρώ στην κα Αικατερίνη Κουτσολιούτσου του Κορνηλίου, πρώην Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και πρώην εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  • Πρόστιμο 120.000 ευρώ στoν Φραγκίσκο Γρατσώνη του Αριστείδη, πρώην Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας.
  • Πρόστιμο 100.000 ευρώ στην εταιρεία Folli Follie.
  • Πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Ειρήνη Νιώτη του Γεωργίου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
  • Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Εμμανουήλ Ζαχαρίου του Νικολάου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
  • Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Γεώργιο Αλαβάνο του Δημητρίου, πρώην Διευθυντή Λογιστηρίου της εταιρείας.
  • Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Ζαχαρία Μαντζαβίνο του Σπυρίδωνος, πρώην μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας.
  • Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Ευάγγελο Κουμανάκο του Πέτρου πρώην ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ