ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβόπουλος: Η επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων θα πάρει χρόνια

Προβόπουλος: Η επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων θα πάρει χρόνια
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Την εκτίμηση ότι η επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων θα πάρει χρόνια έκανε ο τέως διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, προσθέτοντας ότι είμαστε η χώρα με τη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Σκάι, τα κόκκινα δάνεια ανέρχονται στο 46,5% με 47% του συνόλου των δανείων των τραπεζών, όταν στην Ευρώπη τα κόκκινα δάνεια δεν ξεπερνούν το 4%. «Είμαστε η χώρα με τη χειρότερη επίδοση… Οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν νέα δάνεια σε υγιείς επιχειρήσεις» εξήγησε.

Σημείωσε δε, ότι τα επόμενα χρόνια προβλέπονται αποκαρδιωτικά για την ελληνική οικονομία, τόσο βάσει των οικονομικών μοντέλων του ΔΝΤ όσο και της Κομισιόν.

«Σαν ΑΕΠ τα επόμενα 40 χρόνια η οικονομία θα τρέχει με κατά μέσο ετήσιο όρο με 1% του ΑΕΠ… Αρχικά τα μοντέλα του Ταμείου έδειχναν και -0,7%, καθώς οι δημογραφικές προοπτικές είναι πολύ άσχημες, οι χειρότερες στην ευρωζώνη» αποσαφήνισε ο κ. Προβόπουλος.

Ο τέως διοικητής της ΤτΕ σχολίασε ότι η Ελλάδα θα πρέπει καθημερινά να πείθει τις αγορές για να αναχρηματοδοτεί το χρέος της που είναι τεράστιο, 180% του ΑΕΠ. «Αν η χώρα γυρίσει σε πρακτικές του παρελθόντος και δεν γίνουν επενδύσεις θα υπάρξει δυσπιστία στις αγορές. Δεν έχουμε μάθει το μάθημα μας επανερχόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία στο παρελθόν» παρατήρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ