Φλαμπουράρης: Μέσα στην εβδομάδα ο νόμος για την πρώτη κατοικία
Την βεβαιότητα πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή ο διάδοχος νόμος Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας εξέφρασε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
«Νομίζω ότι πολύ γρήγορα, την εβδομάδα που έρχεται θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα αντικαταστήσει το άρθρο 9 του νόμου ‘’Κατσέλη-Σταθάκη’’» είπε στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ και συμπλήρωσε πως θα είναι μια σοβαρή επιτυχία. «Η πρόταση που έχουμε επεξεργαστεί μαζί με τις τράπεζες, σε πλήρη και σε σοβαρή αντιμετώπιση, είναι μια πρόταση που έχει το εξής χαρακτηριστικό: βοηθά τη λαϊκή κατοικία να μην τη χάσει ο δανειολήπτης και ταυτόχρονα βοηθά και τις τράπεζες με έσοδα τα οποία θα προέρχονται από τη δόση του δανειολήπτη μαζί με την πριμοδότηση που δίνει το κράτος, της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, στη δόση των δανειοληπτών» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.
Αναφερόμενος στα κριτήρια, είπε πως είναι 250.000 ευρώ αντικειμενική αξία της κατοικίας και το υπόλοιπο του δανείου 130.000 ευρώ. Περαιτέρω επισήμανε πως και οι Θεσμοί είναι σε αυτή τη λογική, «καταλαβαίνουν ή θα καταλάβουν ότι πραγματικά είναι μια λύση που βοηθά και τις τράπεζες και να σωθεί η λαϊκή κατοικία».
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε λόγο για χρυσή τομή «η οποία και τη λαϊκή κατοικία σώνει και τις τράπεζες τις χρηματοδοτεί, ούτως ώστε να μειώνονται τα κόκκινα δάνεια».
Μιλώντας για το τραπεζικό σύστημα, είπε πως έχει πρωταρχικό ρόλο να παίξει, όχι μόνο στο να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη, αλλά να συμμετάσχει ενεργά και στον σχεδιασμό και στη χάραξη της αναπτυξιακής στρατηγικής.
Τα εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια των Βαλκανίων αφηγούνται την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας
09:25
Εντοπίστηκαν συντρίμμια του ιπτάμενου ασθενοφόρου που έπεσε στις ΗΠΑ - Έξι άνθρωποι αγνοούνται
09:17
Ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς στο Κίεβο με 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ στρατιωτικές ενισχύσεις
09:09
«Moby Dick»: Όταν το Χόλιγουντ έκανε απόβαση σε ένα μικρό λιμάνι της Ουαλίας
09:00