ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγές ΥΠΟΙΚ για Eurogroup: Ευρεία συμφωνία για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Πηγές ΥΠΟΙΚ για Eurogroup: Ευρεία συμφωνία για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το μοναδικό ανοιχτό ζήτημα στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Μαρτίου, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, κατά την οποία αναβλήθηκε η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης ύψους 970 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα και την ενεργοποίηση της δέσμης των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup «υπήρξε ευρεία συμφωνία» αναφορικά με τους κεντρικούς πυλώνες του διάδοχου πλαισίου του νόμου Κατσέλη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και εκκρεμεί «η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων».

Κρίθηκε δε, απολύτως εφικτό να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έως το επόμενο Euro Working Group, στις 25 Μαρτίου.

«Στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για την 2η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας, επισημάνθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα την διατήρηση του θετικού μομέντουμ στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και εταίρων για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση προς τη χώρα 970 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και εθνικές ευρωπαϊκές τράπεζες (ANFAs και SMPs).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ