Αύξηση στις προσλήψεις δείχνει το Εργάνη για τον Φεβρουάριο
Μήνας ρεκόρ είναι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ο Φεβρουάριος καθώς καταγράφηκε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το οποίο επικαλείται το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», αποτελεί επίδοση-ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα από το 2001 έως σήμερα, η οποία καταγράφηκε τον πρώτο μήνα εφαρμογής της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270.
Με αφορμή την δημοσίευση της έκθεσης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει τη θέση της κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέραν από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».
Δείτε ΕΔΩ ολα τα στοιχεία
Θεσσαλονικη: Αγρότες επιχειρούν να στήσουν μπλόκο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
12:02
Βραζιλία: Βίντεο καταγράφει αεροπλάνο με 180 επιβάτες που τυλίχθηκε στις φλόγες πριν απογειωθεί (vid)
11:59
Το Netflix σε «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις» για την εξαγορά της Warner Bros Discovery
11:59
Γαλλία: Σήμερα αποφασίζει η δικαιοσύνη για αναστολή της Shein μετά από αίτημα της κυβέρνησης
11:57