ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη θεσμών - κυβέρνησης για το διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη θεσμών - κυβέρνησης  για το διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Άκαρπη απεδείχθη η τετράωρη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των θεσμών για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανάφεραν μετά τη τηλεδιάσκεψη ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας έως τις 25 Μαρτίου, οπότε συνεδριάζει το ΕuroWorking Group.

Στη τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος Γενικός Γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης.

Δεν είναι μόνο η ΕΚΤ η οποία και μέσω πολυσέλιδης γνώμης επί των ελληνικών προτάσεων είχε ζητήσει επί της ουσίας να ξηλωθεί το αρχικό κυβερνητικό σενάριο σχεδόν στο σύνολό του, είναι και η Κομισιόν η οποία στο συγκεκριμένο ζήτημα τηρεί ιδιαιτέρως αυστηρή στάση.

Να σημειωθεί πως ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο θα μιλήσει αύριο σε ημερίδα που διοργανώνουν η Κομισιόν και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στην ίδια ημερίδα θα μιλήσει και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, ο οποίος είναι επικεφαλής των διαβουλεύσεων για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες αναμένεται μετά την εκδήλωση να έχουν διαβούλευση για το νέο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, για να πάρει η κυβέρνηση τα 970 εκατ. ευρώ θα πρέπει να κάνει μια τεράστια κυβίστηση σε σχέση με το αρχικό της σχέδιο, καθώς οι θεσμοί είναι ανυποχώρητοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ