Επίδομα παιδιού: Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος υποβολής αιτήσεων
Σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου στις 12:00, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού σύμφωνα με την ανακοίνωση τουΟΠΕΚΑ.
Ο ΟΠΕΚΑ δεν θα δεχθεί επιπλέον αιτήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης που προβλέπεται για το 2019. Παρά ταύτα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των πληρωμών, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα παραμείνει ανοιχτή, για νέες αιτήσεις, έως και τις 15 Ιανουαρίου του 2010.
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, για όσους η αίτηση Α21 έχει εγκριθεί, δεν χρειάζεται να υποβληθεί ξανά -ούτε μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης – καθώς έχει ισχύ ενός έτους.
Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) αναμένεται να καταβληθεί από μέρα σε μέρα, καθώς ο ΟΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει στα τέλη Μαρτίου.
Ο υπολογισμός του ποσού της δόσης του α’ διμήνου για το επίδομα παιδιού θα γίνει βάσει του οικογενειακού εισοδήματος που είχε δηλωθεί το 2017 (φορολογική δήλωση 2018) και βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ποιους τραπεζίτες θα κόψει ο SSΜ από τα ΔΣ των τραπεζών: Απάντηση SSM σε Παπαδημούλη
«Υπό παρακολούθηση» θέτει η εφορία τους κατόχους 200.000 τραπεζικών θυρίδων
Αναζητείται συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Επικίνδυνη η επιμονή του Ισραήλ να αποστρατιωτικοποιηθεί ο νότος της Συρίας λέει ο αλ Σαάρα
22:47
Έρευνες μετά από νέες ανεξήγητες εμφανίσεις drones σε Ιρλανδία και Γαλλία με το βλέμμα στη Ρωσία
22:35
Κακοκαιρία Byron: Στη Μάνδρα το μεγαλύτερο ύψος βροχής του τριημέρου σύμφωνα με το Meteo
22:23
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθήνα - Ανοιχτοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο
22:11