Εξελίξεις για την α’ κατοικία προαναγγέλλει ο Τσακαλώτος
«Θα υπάρξουν εξελίξεις για την α' κατοικία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ερωτηθείς από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο σχετικά με το θέμα της ρύθμισης για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη». Ο υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινήσεις.
Το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει πως θα καταθέσει την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή υπό μορφή τροπολογίας, βρέθηκε τελικά στο επίκεντρο αλλεπάλληλων και πολύωρων τηλεδιασκέψεων με τους θεσμούς τις προηγούμενες ημέρες και συζητήθηκε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του EuroWorking Group.
Το συμπέρασμα των θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες,είναι ότι το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας παραμένει «προβληματικό» σε πολλά σημεία του και η εφαρμογή του σε συνδυασμό με τις ισχύουσες διατάξεις (νόμος Κατσέλη, εξωδικαστικός μηχανισμός, Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, πτωχευτικό δίκαιο κ.λπ.) θα οδηγούσε σε μια νέα γενιά στρατηγικών κακοπληρωτών.
Η ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ στο επίκεντρο διάσκεψης στο Παρίσι - Συμμετέχει ο Κ. Μητσοτάκης
08:19
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας - Καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
08:15
Γιώργος Μυλωνάκης: Σε 10 με 15 ημέρες οι εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας του - Στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού για δεύτερο 24ωρο
08:11
Νέο «όχι» Ανδρουλάκη στη ΝΔ και από το βήμα της Βουλής - Σφοδρά πυρά για «ανοχή στο παρακράτος»
08:08