ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για πρωτογενή πλεονάσματα και σινεμά συζήτησαν Τσακαλώτος και Λαγκάρντ

Για πρωτογενή πλεονάσματα και σινεμά συζήτησαν Τσακαλώτος και Λαγκάρντ
EPA/SHAWN THEW

Για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδος, αλλά και για πιο «ελαφρά» ζητήματα όπως το ελληνικό σινεμά, συζήτησαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπως απεκάλυψε η ίδια σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ερωτηθείσα για τη σύντομη συνάντηση της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και το κλίμα στο οποίο αυτή έγινε, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως έχει πολύ καλή σχέση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Έχουμε πολύ καλή και οικία σχέση εγώ και ο Ευκλείδης», είπε σχετικά.

Η ιδία προσέθεσε πως η συζήτηση εστιάσθηκε στα τρέχουσα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως στα δημοσιονομικά. «Τον ρώτησα για το πως πάει η ελληνική οικονομία πως πάνε οι δημοσιονομικές πολιτικές και τα πρωτογενή πλεονάσματα», ανέφερε.

Στο τέλος, τόνισε πως η συζήτηση της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εστίασε και σε ζητήματα σχετικά με την ελληνική βιομηχανία σινεμά. Αυτή η αναφορά έδειξε πως η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ έχει ενημερωθεί για τη ταινία που γυρίζει ο Κώστας Γαβράς για τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου 2015 και για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ