ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνουν επιπλέον κονδύλια για το επίδομα στέγασης

Ψάχνουν επιπλέον κονδύλια για το επίδομα στέγασης
PIXABAY

Επιπλέον κονδύλια για να χρηματοδοτήσει το επίδομα στέγασης θα πρέπει να αναζητήσει σύντομα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Τα 300 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί από τον προϋπολογισμό για την κάλυψη του επιδόματος δεν θα φθάσουν για όλους. Το ετήσιο κόστος για τις αιτήσεις που έχουν εγκριθεί έχει ήδη υπερβεί το ποσό των 300 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί και ακόμα ο αριθμός των δικαιούχων δεν έχει συμπληρωθεί. Το επίδομα υπολογίζεται ότι θα λάβουν συνολικά 260.000 νοικοκυριά.

Μέχρι και χθες οι αιτήσεις που είχαν εγκριθεί ανέρχονταν σε 214.570 με το ετήσιο κόστος να υπερβαίνει τα 317,426 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν 17,5 εκατ. ευρώ πάνω από το ποσό που έχει προβλεφθεί συνολικά για φέτος. Το κονδύλι για το επίδομα θα ανέβει κι άλλο καθώς η υποβολή των αιτήσεων συνεχίζεται.

Η πρώτη δόση του επιδόματος ενοικίου θα πληρωθεί τις επόμενες ημέρες, και πάνω από 150.000 νοικοκυριά θα κάνουν Πάσχα με τα αναδρομικά τριών μηνών τα οποία ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού κυμαίνονται από 210 έως 630 ευρώ.

Από τα στατιστικά στοιχεία των αιτήσεων προκύπτει ότι σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά που παίρνουν το επίδομα δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω των 7.000 ευρώ, ενώ το 30% των δικαιούχων είναι νοικοκυριά με ένα μέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ