Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου το Φεβρουάριο
Αυξήθηκαν, αντί να μειωθούν, το Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες.
Στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν πως τα «φέσια» του φορέων της γενικής κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον ίδιο μήνα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου μειώθηκαν οριακά. Μικρή πρόοδος καταγράφηκε πάντως στην αποπληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.
Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης ανήλθαν το Φεβρουαρίου σε 1,66 δισ. ευρώ από 1,57 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, δηλαδή κατεγράφη αύξηση 104,7 εκατ. ευρώ. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου μειώθηκαν το Φεβρουάριο στα 480 εκατ. ευρώ από 488 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου.
Τέλος, το Φεβρουάριο χορηγήθηκε χρηματοδότηση συνολικού ύψους 67,5 εκατ. ευρώ για την καταβολή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, εκ των οποίων κατέληξαν στους δικαιούχους τα 54,6 εκατ. ευρώ.
«Euphoria»: Το HBO αποκάλυψε το πρώτο τρέιλερ της 3ης σεζόν
09:59
Στη Γροιλανδία έφτασαν οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μακρόν
09:56
Διεθνής ανησυχία για το Ιράν: Σε εξέλιξη σχέδια για απομάκρυνση ξένων πολιτών - Τι εξετάζει ο Τραμπ
09:45
Ντοκιμαντέρ του BBC φέρνει στο φως άγνωστες συνομιλίες του Λ.Σ. Λόουρι
09:44