ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλειστικό: Τελεσίγραφο έως το τέλος Μαΐου από την PwC στη Folli Follie

Αποκλειστικό: Τελεσίγραφο έως το τέλος Μαΐου από την PwC στη Folli Follie
EUROKINISSI

Τελεσίγραφο έως το τέλος Μάιου έδωσε χθες η ελεγκτική εταιρεία PwC στη διοίκηση της Folli Follie προκειμένου να παράσχει τα απαιτούμενα στοιχεία για την αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσης που έληξε 31/12/2017. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, εάν η οικογένεια Κουτσολιούτσου συνεχίσει να χρονοτριβεί και δεν παράσχει τα στοιχεία μέσα στις επόμενες 37 ημέρες, τότε οι ορκωτοί ελεγκτές ξεκαθάρισαν πως θα προβούν σε έκδοση αρνητικής γνώμης ελέγχου, κάτι που θα σηματοδοτήσει το τέλος της υφιστάμενης διαδικασίας αναδιάρθρωσης της εισηγμένης.

Να σημειωθεί πως προ εβδομάδος η ίδια η Folli Follie είχε ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως δεν είχε τροφοδοτήσει την PwC με τα απαραίτητα στοιχεία. Τότε είχε υποστηρίξει πως αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω της αντικατάστασης μελών της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας. Ωστόσο, στη χθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση με την PwC η πλευρά της Folli Follie δεν επικαλέσθηκε τις ίδιες δικαιολογίες. Η δε πλευρά των ορκωτών, η οποία έως σήμερα δεν είχε προδιαγράψει τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του ελέγχου, έδωσε στην οικογένεια Κουτσολιούτσου διορία ενός μήνα.

Αυτό έγινε διότι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του ελέγχου οι ορκωτοί ελεγκτές φαίνεται να συμπεραίνουν ότι τα σφάλματα που έχουν συγκεντρώσει, ατομικά και αθροιστικά, είναι ουσιώδη και διάχυτα στις οικονομικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε έκφραση αρνητικής γνώμης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά της Folli Follie θα επιδιώξει να συναντηθεί αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπο Γκότση, προκειμένου να τον ενημερώσει για το ζήτημα της αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων και το νέο χρονοδιάγραμμα.

Γνωρίζοντες το παρασκήνιο, πάντως, αναφέρουν πως νομικοί σύμβουλοι έχουν υποστηρίξει πως η Folli Follie θα μπορούσε να υπαχθεί στο άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα, ακόμη και με έκδοση αρνητικής γνώμης ελέγχου από τους ορκωτούς της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ως παράδειγμα έχουν παρουσιάσει το τι συνέβη με την εταιρεία Μαρινόπουλος. Πάντως, πιστωτές της εταιρείας που διαθέτουν εκτελεστούς τίτλους δεν συζητούν αυτό το ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίοι συζητούν είτε το ενδεχόμενο εκκαθάρισης εν λειτουργία, είτε το να τεθεί η Folli Follie υπό αναγκαστική διαχείριση και να εκδιωχτεί πλήρως η οικογένεια Κουτσολιούτσου από το management.

Τέλος, πληροφορίες μέσα από την εταιρεία αναφέρουν πως για το κρίσιμο αυτό διάστημα του ενός μηνός έχει διασφαλιστεί ρευστότητα, η οποία προήλθε από την πώληση ακίνητων εξωτερικού, τα οποία και δεν είχε δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ