ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Αλεξιάδης: Έρχεται ενιαία κλίμακα φορολογίας

Τρ. Αλεξιάδης: Έρχεται ενιαία κλίμακα φορολογίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαίτας

Στη δημιουργία ενιαίας κλίμακας φορολογίας για κάθε λογής εισόδημα ανεξαρτήτως από που προέρχεται προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία κλίμακα που θα ξεκινά από χαμηλότερους συντελεστές και θα επιβαρύνει τα υψηλότερα εισοδήματα. Αν τελικά αυτή η προαναγγελία γίνει πράξη αυτό σημαίνει πως θα καταργηθούν πχ. οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στη φορολόγια ελευθέρων επαγγελματιών και μισθωτών.

Ο κύριος Αλεξιάδης αναφέρθηκε εκτεταμένα και στην πρόθεση της κυβέρνησης το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου να γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός προανήγγειλε πως θα λαμβάνονται υπόψη, όπως είπε, ακόμα και οι αποδείξεις των σούπερ-μάρκετ και των ΔΕΚΟ αλλά όχι των ενοικίων και των ιατρικών εξόδων.

Από τις διατάξεις για το χτίσιμο του αφορολόγητου θα εξαιρεθούν όσοι είναι πάνω από 75 ετών και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Επιπλέον, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη αλλαγή στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας. Μέσα στις πιθανές λύσεις που εξετάζονται είναι και η αύξηση στη φορολογία των καυσίμων από τις αρχές του 2017.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε πως δεν πρόκειται να δοθεί επιπλέον παράταση για πληρωμή τελών κυκλοφορίας πέρα από την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξιάδης: Όλες οι δαπάνες με κάρτες θα χτίζουν το αφορολόγητο

Ασφαλιστικό: Μειώσεις από τα ποσοστά αναπλήρωσης για τους νέους συνταξιούχους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ