ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο ενοικιάζεται το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Πόσο ενοικιάζεται το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προβληματισμός επικρατεί στις δύο μεγάλες θεατρικές σκηνές της χώρας, στο Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ύστερα από τη διαφαινόμενη πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών να ζητήσει αύξηση στο ενοίκιο της Επιδαύρου.

Δεδομένου ότι δημιουργείται κενό στα ταμεία του φεστιβάλ – μεταξύ 300 και 400 χιλιάδων ευρώ – εξαιτίας της μειωμένης κρατικής επιχορήγησης αλλά και της συρρικνωμένης απόδοσης των εισφορών από τα καζίνο, ένα από τα μέτρα που φαίνεται πως προκρίθηκανήταν για κάθε παράστασή τους το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να καταβάλλουν 20.000 ευρώ ενοίκιο για το αρχαίο θέατρο έναντι 13.000 ευρώ πέρυσι.

Το πρώτο βήμα προς την επίλυση του ζητήματος ήταν η αντιπρόταση εκ μέρους του ΚΘΒΕ για 17.000 ευρώ την ημέρα.

Η Επίδαυρος κοστίζει στο Φεστιβάλ Αθηνών σε λειτουργικό και διοικητικό επίπεδο γύρω στα 20.000 ευρώ την ημέρα (οι εργασίες που γίνονται, το προσωπικό που προσλαμβάνεται, η επιβάρυνση του λογιστηρίου)

Στελέχη του Φεστιβάλ Αθηνών αναφέρουν ω προς το ζήτημα των τιμολογιακών αυξήσεων, ότι δεν είναι τόσο σημαντικό. Σύμφωνα με τα Νέα στελέχη του φεστιβάλ ανέφεραν πως εάν μια παράσταση έχει ένα συνολικό κόστος 300.000 ευρώ κατά μέσο όρο, το να επιβαρύνει κανείς με δύο ημέρες από 3.000-4.000 ευρώ δεν είναι μεγάλο κόστος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ