ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροποιητικές δηλώσεις για εκατοντάδες φορολογουμένους των ειδικών μισθολογίων

Τροποιητικές δηλώσεις για εκατοντάδες φορολογουμένους των ειδικών μισθολογίων
EUROKINISSI

Οι φορολογούμενοι των ειδικών μισθολογίων που βιάστηκαν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση χρεώθηκαν κατά λάθος με ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Για να σβήσουν τη χρέωση αυτή θα πρέπει τώρα να υποβάλουν τροποιητικές δηλώσεις Ε1. Μόνο έτσι θα απαλλαγούν από την εισφορά αλληλεγγύης που επιβλήθηκε στα ποσά των αναδρομικών.

Με την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων, θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα αναγράφουν είτε χρεωστικά υπόλοιπα μειωμένα κατά το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε στα αναδρομικά, είτε ποσά επιστροφών έναντι αρχικών χρεωστικών ποσών, είτε μηδενικά ποσά είτε ποσά επιστροφών αυξημένα κατά το ποσό της εισφοράς που επιβλήθηκε στα αναδρομικά.

Η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων δεν συνεπάγεται την επιβολή προστίμου στους συγκεκριμένους φορολογούμενους, καθώς τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα για οποιονδήποτε λόγο δεν επιβαρύνονται με κανένα πρόστιμο αφού ουσιαστικά αντικαθιστούν αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις δηλαδή προσλαμβάνουν την ιδιότητα αρχικών εμπρόθεσμων δηλώσεων.

Όσοι δικαιούχοι των αναδρομικών δεν έχουν ακόμη υποβάλει τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος πρέπει να αναμένουν μέχρι να δουν τα ποσά των αναδρομικών προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 617-618 του πίνακα 6, προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις τους χωρίς επιβαρύνσεις με ειδική εισφορά για τα ποσά αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ