ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η συγχώνευση Eurobank-Grivalia

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η συγχώνευση Eurobank-Grivalia
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ από την Eurobank.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση, η οποία αφορά πρωτίστως την αγορά των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, «δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποία αφορά».

Η συγχώνευση με την Grivalia αποτελεί ορόσημο για την Eurobank. Θα επιτρέψει στην τράπεζα να επιτύχει τον υψηλότερο δείκτη συνολικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και να επιταχύνει τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της, μέσω μιας μεγάλης κλίμακας τιτλοποίησης ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ και άλλων πρωτοβουλιών.

Με τη συγχώνευση, πέραν της προφανούς ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής της βάσης, η Eurobank θα μπορέσει να αξιοποιήσει την κορυφαία τεχνογνωσία της Grivalia στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Τράπεζας, και ιδίως των ανακτηθέντων περιουσιακών στοιχείων (REOs), τομέας νευραλγικός για την επιτυχή διαχείριση των προβληματικών δανείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ