ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Taxisnet: Περισσότερες από 13.000 αιτήσεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών στην εφορία

Taxisnet: Περισσότερες από 13.000 αιτήσεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών στην εφορία
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι έχουν ήδη επισκεφθεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet για τη νέα ρύθμιση χρεών προς την εφορία, ενώ ήδη άνω των 13.000 οφειλετών έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξη στη ρύθμιση.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η ένταξη στη ρύθμιση ολοκληρώνεται μέσα σε οκτώ βήματα:

1) Ο οφειλέτης εισέρχεται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr.

2) Στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς τους πολίτες ή τις επιχειρήσεις» επιλέγει την ένδειξη αίτηση ρύθμισης οφειλών. Στη συνέχεια εισέρχεται στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

3) Στην αρχική σελίδα που εμφανίζεται επιλέγει πρώτα τον τύπο της ρύθμισης Ρ6 - Αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν.4611/2019 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 31/12/2018.

4) Στη συνέχεια επιλέγει, κάνοντας «κλικ», την υποβολή νέας αίτησης.

5) Στην επόμενη σελίδα εμφανίζονται τα στοιχεία του οφειλέτη (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο κ.λπ.), το ύψος του εισοδήματός του, ο αριθμός των τέκνων, η επιλογή των δόσεων έως 120 και η ΔΟΥ. Στον πίνακα αυτόν θα πρέπει να επιλέξει τις οφειλές που θέλει να ρυθμίσει.

6) Στην επόμενη σελίδα εμφανίζεται πίνακας με τα εξής στοιχεία: το ποσοστό της έκπτωσης προσαυξήσεων, το ποσό έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, τις προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό ανάλογα με την έκπτωση των προσαυξήσεων, τον μέγιστο αριθμό δόσεων, το ποσό της μηνιαίας δόσης. Σε αυτό το στάδιο ο οφειλέτης θα πρέπει να επιλέξει ανάλογα με το κούρεμα που επιθυμεί στο ύψος των προσαυξήσεων τον αριθμό των δόσεων. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει «κλικ» στην ένδειξη «Υπολογισμός ποσού δόσης» και το σύστημα αυτομάτως θα εμφανίσει τη μηνιαία δόση.

7) Στη συνέχεια εμφανίζεται η αίτηση ρύθμισης οφειλών Ν. 4611/2019, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η υποβολή του αιτήματος ανοίγει τν δρόμο για την έκδοση της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής για την πληρωμή της πρώτης δόσης της ρύθμισης.

Η ρύθμιση επικυρώνεται με την πληρωμή της πρώτης δόσης εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Οι υπόλοιπες δόσεις εξοφλούνται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ