ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρουαζιέρα: Αύξηση έως 9% στις φετινές αφίξεις

Κρουαζιέρα: Αύξηση έως 9% στις φετινές αφίξεις
EUROKINISSI

Το ψυχολογικό φράγμα των 5 εκατ. αφίξεων επιβατών στα ελληνικά λιμάνια αναμένεται να «σπάσει» φέτος η κρουαζιέρα, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 8%-9% σε σχέση με το 2018.

Οι προοπτικές για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι θετικές, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας, προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως τα μοναδικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα της χθεσινής πρώτης ημέρας του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum, στο οποίο μετέχουν περίπου 200 εκπρόσωποι διεθνών ενώσεων και εταιρειών κρουαζιέρας, λιμενικές Αρχές προορισμών και κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, συζητώντας για τις τάσεις που διαμορφώνουν την πορεία του θαλάσσιου τουρισμού στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Το 2018 τα ελληνικά λιμάνια δέχτηκαν 3.410 διελεύσεις κρουαζιερόπλοιων και 4,788 εκατομμύρια αφίξεις, ενώ το 2017 είχαμε 3.414 διελεύσεις κρουαζιερόπλοιων και 4,625 εκατ. αφίξεις. Τελευταία χρονιά που ξεπεράσαμε τις 5 εκατ. αφίξεις ήταν το 2016 με 5,196 εκατομμύρια επισκέπτες στα ελληνικά λιμάνια σε 4.285 διελεύσεις κρουαζιερόπλοιων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ