Πρώτη κατοικία: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις δόσεων
Στο τέλος του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα ρύθμισης χρεών για τους «κόκκινους» δανειολήπτες (στεγαστικών δανείων), με τη διαδικασία ολοκλήρωσής της να συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμους προκειμένου να είναι όσο πιο λειτουργική γίνεται.
Μάλιστα, όσο θα διαρκεί η διαδικασία για τη ρύθμιση, θα υπάρχει προσωρινή προστασία του δανειολήπτη από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού, όπως επισήμανε η προϊσταμένη του νομικού τμήματος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Θεώνη Αλαμπάση, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), όπου παρίστατο.
«Το ύψος της συνολικής οφειλής του δανειολήπτη -όχι μόνο το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο, αλλά και κεφαλαιοποιημένοι τόκοι και τυχόν έξοδα εκτέλεσης, τη ρύθμιση των οποίων αιτείται ο οφειλέτης- δεν θα πρέπει να είναι ανώτερο από 130.000 ευρώ ανά πιστωτή για τα στεγαστικά δάνεια», διευκρίνισε.
Στο μεταξύ, έντονη κινητικότητα παρατηρείται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τη ρύθμιση χρεών προς την εφορία και τα ταμεία, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα ευνοϊκά μέτρα των 120 δόσεων.
Μόλις πέντε λεπτά επιπλέον δραστηριότητας καθημερινά μπορούν να παρατείνουν τη ζωή
08:31
Κίνηση: Χαμηλές ταχύτητες σε Κηφισό και κέντρο - Καθυστερήσεις 30 λεπτά σε Αττική Οδό για Αεροδρόμιο
08:21
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12:00 - Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
08:16
Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Εθνικό Απολυτήριο - Στόχος η αναβάθμιση στο ρόλο του Λυκείου
08:07