ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναζητείται διοίκηση στη ΔΕΠΑ

Αναζητείται διοίκηση στη ΔΕΠΑ
EUROKINISSI

Συνεχίζεται η αναστάτωση στη ΔΕΠΑ μετά την άρνηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Δημήτρη Τζώρτζη να παραδώσει τη σκυτάλη της διοίκησης στον Πρόεδρο της εταιρείας Βελισάριο Δότση κάτι που ζήτησε με επιστολή του ο ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ενέργειας ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Τζώρτζη για μια σειρά χειρισμών του στα ζητήματα του μετασχηματισμού της εταιρείας και των εργολαβικών απασχολούμενων στη ΔΕΠΑ. Ωστόσο, μετά την άρνηση του κ. Τζώρτζη να υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους μετόχους της ΔΕΠΑ, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ και ζήτησε να προχωρήσουν στην αντικατάστασή του, κάτι που ακόμη δεν έχει λάβει χώρα.

Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΠΑ, τα μέλη του ΔΣ ζήτησαν από τους δύο μετόχους να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι ήδη επικρατεί σύγχυση στην αγορά και στους τρίτους συναλλασσόμενους με τη ΔΕΠΑ σχετικά με τις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζώρτζης που μέχρι χθες αρνούνταν να παραιτηθεί πριν λάβει αποζημίωση (σ.σ. 16.000 ευρώ), έχει αλλάξει αφήγημα και υποστηρίζει ότι επιτελεί αρμονικά το έργο του.

Στη βάση αυτή διαμηνύει ότι αρμόδιος για την αντικατάστασή του δεν είναι ο πολιτικός του προϊστάμενος υπουργός Ενέργειας, αλλά οι δύο μέτοχοι της ΔΕΠΑ, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει το 65% των μετοχών και τα ΕΛΠΕ που διαθέτουν το 35%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ