ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τροπολογία δίνονται 17.875 εκατ. ευρώ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας

Με τροπολογία δίνονται 17.875 εκατ. ευρώ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τροπολογία με την οποία δίνονται 17,875 εκατ. ευρώ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής υποβρυχίων και ναυπήγησης των τορπιλάκατων, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία, στο διάστημα 1η Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2019 για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής υποβρυχίων θα δοθούν 11,950 εκατ. ευρώ και 5,925 εκατ. ευρώ για τις τορπιλακάτους.

Η προαναφερόμενη δαπάνη που θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (εθνικό σκέλος) θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της μισθοδοσίας και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων των δύο Ναυπηγείων (Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, αντίστοιχα).

Ακόμη, θα χρηματοδοτήσει την κάλυψη της τεχνικής υποστήριξης και της προμήθειας των αναγκαίων υλικών, των εργασιών συντήρησης των συνοδών πλοίων , καθώς και λοιπών εξόδων και υπηρεσιών, κατά περίπτωση, για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής των υποβρυχίων «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ» και την ναυπήγηση των τορπιλακάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ