ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

Στα ύψη το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα
EUROKINISSI

Στα ύψη βρίσκεται το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα, αφενός λόγω του ότι οι επενδυτές προεξοφλούν αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, αφετέρου λόγω της προοπτικής για χαλαρότερη νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στα επιτόκια ή χρήσης πρόσθετων μέτρων νομισματικής πολιτικής προκειμένου ο πληθωρισμός να επανέλθει πέριξ του 2%.

Οι δηλώσεις αυτές ενίσχυσαν τις ισχυρές τάσεις αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων, οι οποίες δίνουν καθημερινό «παρών» στην αγορά μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το σαφές προβάδισμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης με προοπτική αυτοδυναμίας.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε χθες στο 2,590% με πτώση 4,22% από τα επίπεδα της Παρασκευής, με το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων να διαμορφώνεται στις 289,6 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2010.

Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου σημείωσε ισχυρή βελτίωση υποχωρώντας στα νέα ιστορικά χαμηλά του 1,437%, με πτώση της τάξης του 7,5%, από τα επίπεδα της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ