Η. Κικίλιας: Ο ΦΠΑ πλήττει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος
«Σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ο τουρισμός έχει συμβάλλει κατά πολύ και σε ορισμένες περιπτώσεις σωτηρία στην οικονομική επιβίωση της χώρας», λέει στο CNN Greece μιλώντας στο περιθώριο του 2ου InvestGr forum ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ηλίας Κικίλιας.
«Τώρα είναι η εποχή να ωριμάσει ο ελληνικός τουρισμός», συνεχίζει ο κύριος Κικίλιας «και αυτό θα γίνει μέσω ενός πιο σύνθετου τουριστικού προϊόντος το οποίο είναι άμεσα συνυφασμένο με την καλύτερη διαχείριση και λειτουργία των τουριστικών προορισμών».
Αυτό που θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον κύριο Κικίλια είναι να υπάρξει μια ανάπτυξη του τουρισμού πέραν των κύριων βασικών τουριστικών προορισμών της χώρας γιατί αυτή τη στιγμή ο τουρισμός στην Ελλάδα συγκεντρώνεται σε πέντε περιοχές οι οποίες απορροφούν το 80% των εσόδων και εκτός των τριών έως τεσσάρων μηνών αιχμής
Τέλος ο κύριος Κικίλιας τονίζει ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι το μοναδικό εξαγωγικό προϊόν το οποίο έχει ΦΠΑ κάτι που επιβαρύνει πολύ το κόστος του τουριστικού προϊόντος και πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια μείωσης του.
Amber Alert για την εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα
21:49
Υεμένη: Δυνάμεις που στηρίζονται από την Σαουδική Αραβία κατευθύνονται προς το Άντεν
21:47
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον ελέγχό τους ένα χωριό στην περιοχή Ζαπορίζια
21:35
ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος του Ντόναλντ Τραμπ
21:22