ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Δεκέμβριο η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup

Το Δεκέμβριο η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup
ΙΝΤΙΜΕ

Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου θα εξετασθεί η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας στη βάση της τέταρτης μεταμνημοναικής αξιολόγησης σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα από το Ελσίνκι ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο.

«Καλωσορίσαμε τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον νέο Ιταλό υπουργό Οικονομικών και ακούσαμε τις προτεραιότητες πολιτικής τους και τη δέσμευση σε πολιτικές που προσφέρουν σταθερότητα στην οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως το συμβούλιο δεν μπήκε στο βάθος των πολιτικών.

«Δεν συζητήσαμε λεπτομέρειες. Θα εξετάσουμε το θέμα της Ελλάδας το Δεκέμβριο στο πλαίσιο της τέταρτης έκθεσης μεταμνημονιακής εποπτείας», είπε σχετικά.

Να σημειωθεί πως η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς στο πλαίσιο της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ τεχνικά τα κλιμάκια των θεσμών θα εκκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα τις επαφές τους στα υπουργεία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ χαιρέτησε τις φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η νέα ελληνική κυβέρνηση και ανέφερε πως εκκινεί η προπαρασκευαστική εργασία για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Το μέλος του εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ δήλωσε από την πλευρά του πως υπάρχει βελτίωση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ