Αυτόματος ο έλεγχος εισοδημάτων από την ΑΑΔΕ για τους δικαιούχους επιδομάτων
Σε εφαρμογή τίθεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πρώτη διασύνδεση μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Από την ερχόμενη Παρασκευή, τα πληροφοριακά συστήματα των δύο αρχών θα επικοινωνούν online μεταξύ τους, απαλλάσσοντας τους συναλλασσόμενους πολίτες από τη γραφειοκρατία. Σε πρώτη φάση η ΗΔΙΚΑ θα «βλέπει» αμέσως τα εισοδήματα των πολιτών που καταθέτουν αιτήματα για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Η νέα διαδικασία διασύνδεσης μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης, έρχεται να επιταχύνει τη μέχρι τώρα πρακτική, η οποία οδηγούσε σε σημαντικές καθυστερήσεις κατά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην υλοποίηση των έργων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, η εφαρμογή για το ΚΟΤ θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00, λόγω της εκκαθάρισης των μέχρι τώρα αιτήσεων, που γίνεται με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018. Για τον ίδιο λόγο, η εφαρμογή του ΚΟΤ (Α και Β) δεν θα δέχεται αιτήσεις έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00.
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Νέα πυραυλική επίθεση στην πόλη Αράντ στο νότιο Ισραήλ - Πάνω από 40 τραυματίες στην Ντιμόνα
22:45
Απελάσεις τεσσάρων ιρανών διπλωματών από τη Σαουδική Αραβία
22:42
Axios: Παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις από τις ΗΠΑ για διπλωματική «διέξοδο» από τον πόλεμο
22:30
Καραλής: «Τα όνειρα δεν έχουν πήχη, θέλω το χρυσό, ένα παγκόσμιο ρεκόρ και θα τα καταφέρω»
22:17