Αποκάλυψη CNN Greece: Θύματα «πυραμίδας» εκατοντάδες Φιλιππινέζοι στην Ελλάδα

Καταγγελίες για τη δημιουργία «πυραμίδας» που εκμεταλλεύεται Φιλιππινέζους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα έχουν γίνει στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Προειδοποιήσεις για τη δράση του σχετικού κυκλώματος έχει απευθύνει και η πρεσβεία των Φιλιππίνων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες, τους τελευταίους μήνες δραστηριοποιείται στην Αθήνα Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) με έδρα στο Κουκάκι που έχει ως διαχειριστή Φιλιππινέζο και η οποία υπόσχεται υπερκέρδη και επιτυχημένη καριέρα σε όσους γίνουν μέλη της. Η εν λόγω εταιρεία λειτουργεί ως γραφείο αντιπροσωπείας της εταιρείας Smart Living Marketing.

Στην ιστοσελίδα της η εν λόγω ΙΚΕ γίνεται λόγος για ένα «μοναδικό σωματείο (unique members club) που αναπτύχθηκε για να εμπλουτίσει τη ζωή των μελών του, παρέχοντας πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή και διασφαλίζουν τα απαραίτητα για την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής».

Ποια είναι η αλήθεια; Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, μέσα από ένα δίκτυο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε διαπροσωπικές σχέσεις και στην προβολή μέσω των social media, ο εν λόγω Φιλιππινέζος έχει καταφέρει να προσελκύσει ως «μέλη» περισσότερους από 200 συμπατριώτες του. Μάλιστα, έκαστος φέρεται να του έχει καταβάλει 200 ευρώ συμμετοχή.

Κατά τα καταγγελλόμενα, μέλη της κοινότητας του Φιλιππινέζων της Ελλάδος εκθειάζουν σε συμπατριώτες τους τις δυνατότητες της συγκεκριμένης εταιρείας και πείθουν σκληρά εργαζόμενος Φιλιππινέζους να εγκαταλείψουν την εργασία τους και να γίνουν «μέλη» στην επίμαχη εταιρεία καταβάλλοντας την προαναφερόμενη συνδρομή, αλλά και παρέχοντας υπηρεσίες για τους σκοπούς της εταιρείας κάποιες ώρες της εβδομάδας.

Έτσι, κάποιοι αφελείς εγκαταλείπουν την εργασία τους, θεωρώντας ότι η εν λόγω εταιρεία μπορεί να τους διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας και εξέλιξης, ενώ ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, όπως καταγγέλλεται, απλά πέφτουν θύματα μίας πυραμίδας που έχουν στήσει επιτήδειοι.

Παραδόξως, ο Φιλιππινέζος διαχειριστής της ΙΚΕ, ο οποίος διαμένει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, εμφανίζεται ακόμη και σήμερα να εργάζεται σε εφοπλιστικά γραφεία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην ηγετική ομάδα πίσω από την «πυραμίδα» εμπλέκεται και Έλληνας. 

Η πρεσβεία των Φιλιππίνων

 Προ 11μηνου η πρεσβεία των Φιλιππίνων στην Αθήνα είχε εκδώσει προειδοποιητική ανακοίνωση για την Smart Living Marketing και τις δραστηριότητες των εν Ελλάδι εκπροσώπων της.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως ο διαχειριστής της ΙΚΕ εμφάνιζε σε Φιλιππινέζους στην Ελλάδα έγγραφα που έφεραν την υπογραφή του Προξένου της Πρεσβείας και τα οποία κατά τον ίδιο βεβαίωναν πως η Smart Living Marketing είναι νομίμως καταχωρημένη εταιρεία.

Η πρεσβεία αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας πως τα εν λόγω έγγραφα δεν έχουν καμία σχέση με το νομικό καθεστώς της Smart Living Marketing και δεν πιστοποιούσαν πως είναι νόμιμα καταχωρημένη, είτε στις Φιλιππίνες, είτε αλλού.

Η ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Η Πρεσβεία επαναλαμβάνει τις συμβουλές της προς τους Φιλιππινέζους να επιδεικνύουν προσοχή και επιμέλεια στην αντιμετώπιση προσώπων / αντιπροσώπων που προσφέρουν επιχειρηματικές ευκαιρίες που αποφέρουν τεράστια κέρδη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να πιστοποιούν πως οι εταιρείες που εκπροσωπούνται από τους εν λόγω αντιπροσώπους διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας στην χώρα στην οποία λειτουργούν».

71080474 622670611592820 1658822579961462784 n

Στο στόχαστρο των Αρχών

Δεδομένου ότι ο αντιπρόσωπος της Smart Living Marketing στην Αθήνα φέρεται από τα καταγγελλόμενα να έχει ήδη συγκεντρώσει 40.000 ευρώ από Φιλιππινέζους στην Ελλάδα, υποσχόμενος πως θα τους διασφαλίσει κέρδη, σταδιοδρομία και καλύτερη ζωή, οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει να διερευνούν την υπόθεση και το κατά πόσο οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι σύννομες.

Προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούν πληροφορίες από το εξωτερικό για τη δράση της μητρικής Smart Living Marketing, σε βάρος της οποίας υπάρχουν πολλές καταγγελίες και κατηγορίες για εξαπάτηση.

Το CNN Greece επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή της ελληνικής ΙΚΕ, προκειμένου να τοποθετηθεί επί των καταγγελιών, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Τι απαντά η SMART LIVING MARKETING

 

Η SMART LIVING MARKETING Μ.Ι.Κ.Ε. απαντώντας στο δημοσίευμα του CNN Greece ανέφερε τα εξής:

«Μόλις χθες υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας με στοιχεία www.cnn.gr στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:51 π.μ. συνταχθέν από τον Θανάση Κουκάκη, το οποίο τιτλοφορείται «Αποκάλυψη CNN Greece: Θύματα «πυραμίδας» εκατοντάδες Φιλιππινέζοι στην Ελλάδα» και στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στην δραστηριότητα της επιχειρήσεώς μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναφερομένων πληροφοριών στο εν λόγω άρθρο σχετικά με τις μεθόδους λειτουργίας της εταιρείας μας είναι ανακριβής, πηγάζει προφανώς εκ παραπληροφόρησης και ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για τους λόγους αυτούς επιθυμούμε με το παρόν να καταστήσουμε σαφές προς τους αναγνώστες σας και εν γένει προς το καταναλωτικό κοινό ότι η επιχείρησή μας, η οποία ιδρύθηκε νομότυπα στην Ελλάδα στις 24/06/2019, δεν έχει καμία νομική σχέση με την αναφερόμενη στο δημοσίευμά σας αλλοδαπή εταιρεία με συναφή επωνυμία.

Επίσης, η εταιρεία μας δεν έχει λάβει ουδέποτε κανένα ποσό συμμετοχής από οποιονδήποτε, συνακόλουθα ουδεμία διάσταση «πυραμίδας» υφίσταται στην δραστηριοποίησή της, λειτουργεί δε εκ της ιδρύσεώς της με τα κεφάλαια του εταίρου της. Όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας μας κινούνται εντός των πλαισίων του νόμου, συνεπώς οι όποιοι υπαινιγμοί διαφαίνονται στο άρθρο σας είναι παντελώς αβάσιμοι και θα έπρεπε πριν προβείτε στην δημοσίευση αυτού να έρθετε σε επικοινωνία με την εταιρεία μας.

Αντιθέτως εσείς χωρίς να έχετε προβεί σε καμία διασταύρωση των πληροφοριών σας, καθώς ουδέποτε επικοινωνήσατε με εμάς, δημοσιεύσατε ένα κείμενο με αναληθή στοιχεία, τα οποία είναι άκρως προσβλήτικα, συκωφαντικά και δυσφημιστικά για την επιχείρησή μας. Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να ανασκευάσετε άμεσα με αντίστοιχη δημοσίευση στην ιστοσελίδα σας και σε αντίστοιχο σημείο τα αναληθώς αναφερόμενα, άλλως σε αντίθετη περίπτωση ρητώς επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας».

Διαβάστε επίσης