ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένας θρύλος της οικονομικής σκέψης στην Αθήνα: Deirdre McCloskey

Ένας θρύλος της οικονομικής σκέψης στην Αθήνα: Deirdre McCloskey

Ένας θρύλος της οικονομικής επιστήμης μοιράστηκε τις σκέψεις και τις μελέτες του πρόσφατα στο πλαίσιο ενός MasterClass δείπνου στην καρδιά της Αθήνας.

Πρόκειται για την θρυλική Deirdre McCloskey η οποία βρέθηκε στην πρωτεύουσα, προσκεκλημένη του διεθνούς ιδρύματος Thought4Action.org και της κυρίας Έλενας Παναρίτη, διευθύντριάς του, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η κυρία Παναρίτη, την υποδέχθηκε λέγοντας «Καλωσορίζουμε έναν άνθρωπο του πνεύματος και της έμπνευσης». Η Deirdre McCloskey κατέθεσε τις σκέψεις της για τη σύγχρονη οικονομική πολιτική σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την εξασφάλιση της ευημερίας των κοινωνιών και την επίτευξη της περιπόθητης ανάπτυξης. Απευθύνθηκε σε μια μικρή ομάδα διαμορφωτών γνώμης που αγγίζουν τους τομείς της ιστορίας, της επιστήμης, των τεχνών, της οικονομίας και της πολιτικής.

Η Deirdre McCloskey είναι οικονομολόγος, ιστορικός, φιλόσοφος, και άριστη γνώστρια της τέχνης της πειθούς. Χαρακτηρίζεται ως θρυλική φυσιογνωμία ως προς την ηγετική οικονομική σκέψη της, καθώς χρησιμοποιεί την ιστορία και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στον πολιτισμό και τη σκέψη βασίζεται στο επίπεδο της ελευθερίας της δράσης και της σκέψης.

Είναι καθηγήτρια της Οικονομικής Θεωρίας και έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια παγκοσμίως (ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, το Ιλλινόις και συνεχίζοντας σε ακαδημαϊκά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Κίνας και άλλα). Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ενώ είναι επίτιμη Διδάκτωρ σε 11 Πανεπιστήμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ