ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Standard & Poor's: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία - Ικανοποίηση Σταϊκούρα

Standard & Poor's: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία - Ικανοποίηση Σταϊκούρα
Φωτογραφία αρχείου EPA/ JUSTINE LANE

Στην αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Ελλάδας σε ΒΒ- από Β+ με θετική προοπτική του αξιόχρεου, προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's.

«Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα. Αυτή η θετική εξέλιξη δείχνει ότι η οικονομία της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του

«Αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου. Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηµατικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις», υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών.

«Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία. Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ