ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδρύεται το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών

Ιδρύεται το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών
Pixabay

Την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 θα γίνει στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφορος Βασ. Αμαλίας 8 και Ξενοφώντος, Σύνταγμα) η ιδρυτική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης για την Ομοσπονδία της Ευρώπης (ΕΕνΟΕ), που θα αποτελέσει το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (-Union of European Federalists, UEF).

Το πρόγραμμα της συνέλευσης έχει ως εξής :

17:30 Έναρξη. Εισαγωγή από τον προσωρινό Πρόεδρο της ΕΕνΟΕ κο Γιάννη Παπαγεωργίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

18:00 Σύντομη παρουσίαση του Φεντεραλιστικού κινήματος, των πολιτικών του θέσεων και την θέση τής Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο. Κα Δάφνη Γώγου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου τής UEF.

18:30 Έγκριση κειμένου αρχών και υπογραφή καταστατικού.

19:00 Εκλογή προσωρινού Δ.Σ.

Η Ένωση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (UEF) είναι μια πανευρωπαϊκή, μη-κυβερνητική, μη-κομματική πολιτική οργάνωση, αφιερωμένη στην προώθηση της πολιτικής ενότητας της Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 1946 με την πεποίθηση ότι με την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπορούν τα κράτη της Ευρώπης να ξεπεράσουν τις διαιρέσεις του παρελθόντος και να εξασφαλίσουν ένα ειρηνικό μέλλον και την οικονομική ευημερία τής ηπείρου μας.

Για πάνω από 70 χρόνια η UEF υπήρξε η κύρια φωνή για την προώθηση της Ευρωπαϊκής ενότητας και αγωνίστηκε για κάθε μία από τις καίριες κατακτήσεις που οδήγησαν στην δημιουργία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και, κατόπιν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα η UEF δεσμεύεται να προωθήσει την ιδέα μιας ισχυρής, δημοκρατικής και ομόσπονδης Ένωσης με ουσιαστικές εξουσίες και επαρκείς πόρους που θα της δίνουν την δυνατότητα να δρα αποτελεσματικά στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η UEF συνεργάζεται με την ομάδα Spinelli (Spinelli Group) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ διαθέτει πάνω από 30.000 μέλη με 25 εθνικά τμήματα και 400 τοπικές ομάδες, που συντονίζονται από την Ευρωπαϊκή γραμματεία που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Διαθέτει επίσης και Οργάνωση νέων με 13.000 μέλη – οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές (Young European Federalists).

Προσκαλούμε λοιπόν όσους συμμερίζονται την ιδέα και τον σκοπό μιας ενωμένης Ευρώπης να έλθουν κοντά μας τον Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 8 και Ξενοφώντος, Σύνταγμα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ