ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικό κάλεσμα Χρ. Σταϊκούρα σε Αμερικανούς επενδυτές

Επενδυτικό κάλεσμα Χρ. Σταϊκούρα σε Αμερικανούς επενδυτές
ΙΝΤΙΜΕ

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα μετά από μια δύσκολη δεκαετή κρίση επιστρέφει στην κανονικότητα θα στείλει σήμερα από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Capital Link.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να τονίσει πως η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της Ελλάδος αποκαθίστανται, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και η αισιοδοξία επιστρέφει στη χώρα, ενώ αναμένεται να κάνει και ένα σύντομο απολογισμό των τελευταίων πέντε μηνών, διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση πέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους, μείωσε τον φόρο ακίνητης περιουσίας, εξάλειψε τα capital controle, θεσμοθέτησε εργαλεία για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, επανεκκίνησε εμβληματικά έργα και ιδιωτικοποιήσεις, αποπλήρωσε το ακριβότερο μερίδιο των δανείων του ΔΝΤ ψήφισε έναν σημαντικό νόμο για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στο συνέδριο της Capital Link., ενώ από πλευράς κυβερνήσεως θα συμμετάσχουν σε αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Θωμάς και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός. Επίσης θα συμμετάσχουν και ο Γ. Πιτσιλής, Διοικητής ΑΑΔΕ, και ο Δ. Τσάκωνας επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.

Στη Ν. Υόρκη θα βρίσκονται και κορυφαία στελέχη των συστημικών τραπεζών, ήτοι από την Alpha Bank οι Β. Ψάλτης, από τη Eurobank ο Γ. Ζανιάς, από την Εθνική ο Π. Μυλωνάς και από την Πειραιώς ο Χρ. Μεγάλου.

Στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου της Capital Link μιλήσει ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, ενώ θα τιμηθεί για την επενδυτική δραστηριότητά του στην Ελλάδα ο Τζον Πόλσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ