ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική από I3CP, Fosun και CVC

Δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική από I3CP, Fosun και CVC
ΙΝΤΙΜΕ

Δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική, από I3CP, Fosun και CVC, αναμένει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εντός των επομένων εβδομάδων.

Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήξη εξέλιξη, καθώς οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο data room για τη μελέτη ακόμα πιο λεπτομερών στοιχείων για τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, ώστε να οριστικοποιήσουν τις τελικές προτάσεις τους.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Παύλου Μυλωνά είναι η υπογραφή της συμφωνίας στα μέσα του δεύτερου τριμήνου, καθώς η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί δέσμευση για την Εθνική Τράπεζα έναντι της ΕΕ.

Από τους όρους της συμφωνίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να εξαρτηθεί και το εύρος των δράσεων που θα αναληφθούν για τα «κόκκινα» δάνεια τη φετινή χρονιά.

Και αυτό διότι εάν προκύψουν ζημιές από την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα θα υποχρεωθεί να προσαρμόσει το μέγεθος των συναλλαγών που προετοιμάζει στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ