ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εν μέσω αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εν μέσω αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος
AP Photo/Henny Ray Abrams

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινείται η απόδοση του ελληνικού πενταετούς και δεκαετούς ομολόγου, μετά την αναβάθμιση της Ελλάδος από τον οίκο Fitch και εν μέσω προσδοκιών πως το υπό έκδοση 15ετές ομόλογο θα γίνει ανάρπαστο και θα τιμολογηθεί με χαμηλό επιτόκιο.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει σήμερα πτώση 13,3% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής και διαμορφώνεται στο 1,146%. Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 24,49%% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής και διαμορφώνεται στο 0,33%.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν και δύο εκθέσεις επενδυτικών τραπεζών από τις οποίες προκύπτει πως τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν καλή πορεία μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η Morgan Stanley παραμένει θετική για τον οικονομικό κύκλο στην Ελλάδα και πιστεύει ότι η χώρα θα παραμείνει δεσμευμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις συνετές δημοσιονομικές πολιτικές.

Η JP Morgan επεσήμανε σε αναλυσή της ότι η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος διαμορφώνεται στο 7% του συνολικού ενεργητικού των τραπεζών στην Ελλάδα, έναντι 10% στη νοτιοανατολική Ευρώπη, κάτι που αφήνει περιθώρια αύξησης του εν λόγω ποσοστού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ