Συνταξιοδοτείται και αποχωρεί τον Ιούλιο από το ΔΝΤ ο Πόουλ Τόμσεν
Τη συνταξιοδότηση του Πόουλ Τόμσεν και την αποχώρηση του από το ΔΝΤ στα τέλη Ιουλίου ανακοίνωσε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Ο Δανός Τόμσεν σταδιοδρόμησε για 37 χρόνια στο Ταμείο, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια ενεπλάκη με τις χώρες της ευρωζώνης που βρέθηκαν σε κρίση και κυρίως με την Ελλάδα. Από το Νοέμβριο του 2014 ήταν επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.
«Ο Πόουλ συνεργάστηκε στενά και με τις 44 χώρες της Ευρώπης και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή των αναγκαίων συμβουλών και καθοδήγησης σε θέμα πολιτικής ειδικά μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», ανέφερε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και προσέθεσε:
«Ο Πούλ είναι γνωστός ως σκληρός και πειθαρχημένος διαπραγματευτής και είχε πάντα ως το επίκεντρο των προσπαθειών του τη μακροπρόθεσμη ευημερία των λαών των χωρών-μελών που υποστηρίζουμε».
«Ήταν μια σκηνή αγριότητας»: Τι είπε ο πρώην Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ στην δίκη για την διαπόμπευσή του
16:31
Σε υψηλά 7μήνου το πετρέλαιο με φόντο τις εξελίξεις στο Ιράν
16:24
«Πυρά» Φάμελλου σε κυβέρνηση για τη διαφθορά: Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε (vid)
16:22
Τουρκία: Πολιτική αντιπαράθεση για θρησκευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία την περίοδο του Ραμαζανιού
16:21