Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα έχουν υποχωρήσει οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με τους επενδυτές να προεξοφλούν την πιστοληπτική αναβάθμιση της χώρας μας σε «επενδυτική βαθμίδα», την συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα επανεπένδυσης ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε χθες σε μόλις 1,099%, όταν προ έτους ήταν στο 4,01%. Η απόδοση του ελληνικού ομολόγου λήξης το 2033 ανήλθε χθες σε μόλις 1,537%, όταν προ έτους ήταν στο 4,52%.Η δε απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε χθες στο 0,359%. Να σημειωθεί πως η απόδοση του εν λόγω ομολόγου προ έτους ήταν στο 3,4%.
Σημειώνεται πως για να αποκτήσει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα θα πρέπει η ελάχιστη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση που θα της δίνουν οι οίκοι Fitch και Standard & Poor’s να είναι «ΒΒΒ-», η χορηγούμενη από τον οίκο Moody’s διαβάθμιση να είναι «Baa3» και η διαβάθμιση του οίκου DBRS στο «BBB».
Η στιγμή που το πλήρωμα του Artemis II ξεπερνά το ρεκόρ της μεγαλύτερης απόστασης από τη Γη (vid)
21:34
Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΑ στην 55η Σμηναρχία Μάχης στην Κύπρο
21:28
Σε συζήτηση για την οδική ασφάλεια θα συμμετάσχει αύριο ο πρωθυπουργός
21:19
LIVEBLOG ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Live η συνέντευξη Τραμπ για Ιράν: «Μπορεί να τους τσακίσουμε μέσα σε μια νύχτα, ακόμη και αύριο»
21:10