Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα έχουν υποχωρήσει οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με τους επενδυτές να προεξοφλούν την πιστοληπτική αναβάθμιση της χώρας μας σε «επενδυτική βαθμίδα», την συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα επανεπένδυσης ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε χθες σε μόλις 1,099%, όταν προ έτους ήταν στο 4,01%. Η απόδοση του ελληνικού ομολόγου λήξης το 2033 ανήλθε χθες σε μόλις 1,537%, όταν προ έτους ήταν στο 4,52%.Η δε απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε χθες στο 0,359%. Να σημειωθεί πως η απόδοση του εν λόγω ομολόγου προ έτους ήταν στο 3,4%.
Σημειώνεται πως για να αποκτήσει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα θα πρέπει η ελάχιστη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση που θα της δίνουν οι οίκοι Fitch και Standard & Poor’s να είναι «ΒΒΒ-», η χορηγούμενη από τον οίκο Moody’s διαβάθμιση να είναι «Baa3» και η διαβάθμιση του οίκου DBRS στο «BBB».
ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026: Σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε μέτρα στήριξης και ενισχύσεις το 2026: Οι έξι παρεμβάσεις για το στεγαστικό
07:09
Τραμπ: «Ξένη τρομοκρατική οργάνωση» η κυβέρνηση της Βενεζουέλας - Πλήρης ναυτικός αποκλεισμός
07:05
Καιρός: Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Ασθενείς βροχές σε Κέρκυρα, Ήπειρο, Δ. Μακεδονία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17 Δεκεμβρίου)
06:30