ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Η Αρχή για το Ξέπλυμα «δέσμευσε» τις μετοχές της στην ελβετική Dufry

Folli Follie: Η Αρχή για το Ξέπλυμα «δέσμευσε» τις μετοχές της στην ελβετική Dufry
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαίτας

Διάταξη με την οποία «δέσμευσε» τις μετοχές της Folli Follie στην ελβετική Dufry AG εξέδωσε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η δέσμευση της Αρχής δεν έγινε στο αποθετήριο του Swiss Exchange – SIX στη Ζυρίχη. Ωστόσο, η διάταξη δέσμευσης είναι έτσι διατυπωμένη που απαγορεύει την οποιαδήποτε εκποίηση αυτών των μετοχών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Διοίκηση της Folli Follie θα βρεθεί αντιμέτωπη με κακουργηματική δίωξη.

Η Folli Follie κατέχει 804.728 μετοχές της Dufry AG, η αξία των οποίων σήμερα ανέρχεται σε 68,5 εκατ. ευρώ.

Οι 603.543 εκ των μετοχών αυτών αποτελούν αντικείμενο μιας εν εξελίξει αντιδικίας με την Dufry AG, στην οποία η Folli Follie πώλησε το 2012 το 51% των μετοχών που κατείχε στα ΚΑΕ (Hellenic Duty Free Shops).

Σε επίπεδο ομίλου, σαν διαθέσιμο προς πώληση παρουσιάζεται και το «Collar & Booster Hedge Instrument», το οποίο αποτελείται από τις μετοχές της Dufry που κατέχει η θυγατρική Strenaby, μαζί με δικαιώματα προαίρεσης επί των εν λόγω μετοχών.

Οι μετοχές αυτές τις Dufry είχαν αποκτηθεί με δάνειο που έλαβε η θυγατρική από τράπεζα του εξωτερικού, το οποίο αποπληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 από το προϊόν της εκποίησης των μετοχών που κατείχε η Strenaby.

Η Folli Follie, η οποία το 2018 εισέπραξε από μερίσματα μετοχών της Dufry 3,92 εκατ. ευρώ και επιπλέον 2,85 εκατ. ευρώ το 2019, βρίσκεται σε διαιτησία με την Dufry AG για την απελευθέρωση των μετοχών της τελευταίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ