ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή πώλησης «κόκκινων» δανείων έως τις 15 Μαρτίου

Αναστολή πώλησης «κόκκινων» δανείων έως τις 15 Μαρτίου
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρατείνεται ως τα τέλη Απριλίου η προθεσμία υποβολής των εκκρεμών στοιχείων δανειοληπτών που έχουν αιτηθεί την υπαγωγή στο «Νόμο Κατσέλη», ενώ παράταση έως τις 15 Μαρτίου δίνεται και στην αναστολή της πώλησης καταναλωτικών, ενυπόθηκων και επιχειρηματικών δανείων.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2016, η προθεσμία για την επικαιροποίηση των στοιχείων των εκκρεμών αιτήσεων υπαγωγής στο «Νόμο Κατσέλη», που κανονικά εξέπνεε στις 19 Φεβρουαρίου.

Ακόμη, με την τροπολογία των κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτου απαλείφεται η προθεσμία του ενός μήνα εντός της οποίας εκδίδεται η κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών για τον προσδιορισμό του τύπου της αίτησης υπαγωγής στο «Νόμο Κατσέλη», καθώς και των συνυποβαλλόμενων εγγράφων και δικαιολογητικών.

Τέλος, με την ίδια τροπολογία παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαρτίου η αναστολή για την εφαρμογή της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης κόκκινων δανείων σε χρηματοδοτικά ιδρύματα και Εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων η οποία κανονικά εξέπνεε στις 15 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η αναστολή αφορά καταναλωτικές δανειακές συμβάσεις, συμβάσεις με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, τα δάνεια και τις πιστώσεις προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και τα δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ