ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικόνα κατάρρευσης στη Wall Street - Εφιαλτικές προβλέψεις από τους αναλυτές

Εικόνα κατάρρευσης στη Wall Street - Εφιαλτικές προβλέψεις από τους αναλυτές
AP / Richard Drew

Συνθήκες κραχ επικρατούν στη Wall Street. Ο παγκόσμιος δείκτης – βαρόμετρο S&P υποχώρησε κατά 7% στην έναρξη της συνεδρίασης, πραγματοποιώντας limit down, με αποτέλεσμα να διακοπούν για 15 λεπτά.

Μετά το νέο άνοιγμα της αγοράς οι δείκτες στη Wall Street διαπραγματεύονται με πτώση πάνω από 8%, ενώ κάποια στιγμή ο Dow Jones έχανε πάνω από 2.000 μονάδες. Μετά τον Dow Jones και ο S&P 500 να μπαίνουν σε bear market.

H Goldman Sachs αναμένει απότομη πτώση του δείκτη S&P 500, με το νέο στόχο να τίθεται στις 2450 μονάδες ή 28% κάτω από τα υψηλά των 3.380 μονάδων.

Τα χειρότερα για την Ευρώπη, τις Ηνωμένες πολιτείες και την παγκόσμια οικονομία θα έρθουν τους επόμενους μήνες, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού σύμφωνα με τον Joachim Fels, οικονομικό σύμβουλο της PIMCO, του μεγαλύτερου fund ομολόγων, που δημοσιεύει το Bloomberg.

Από την πλευρά της η Nomura προειδοποιεί πως το σοκ της κατάρρευσης των αγορών, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα είναι μη αναστρέψιμο.

Τονίζει ακόμα ότι η FED θα ανακοινώσει εκτεταμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και νέες μειώσεις επιτοκίων θα φθάσουν στο 0,50% ή μειώσεις 1% έως το τέλος Μαρτίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ