ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο – Εβδομαδιαίες απώλειες 19,38% για τον Γενικό Δείκτη

Ανοδικό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο – Εβδομαδιαίες απώλειες 19,38% για τον Γενικό Δείκτη
INTIME NEWS

Ανοδική αντίδραση σημειώθηκε την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την ελληνική αγορά να εναρμονίζεται με την θετική εικόνα των διεθνών αγορών, οι οποίες σημείωσαν κέρδη στον απόηχο των ανακοινώσεων πρόσθετων μέτρων στήριξης και ανάσχεσης του κορωνοϊού από κεντρικές τράπεζες και υπερεθνικούς φορείς. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 19,38%, χάνοντας πολύτιμο έδαφος.

Βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο σχετικά μικρός συναλλακτικός τζίρος, ενδεικτικό της εύθραυστης ψυχολογίας των συμμετεχόντων στην αγορά, αλλά και η ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων μετά την χθεσινή μεγάλη τους κάμψη.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε τη συνεδρίαση με κέρδη 2,49% στις 551,97 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 78,39 εκατ. ευρώ. Το ΧΑΑ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε πάνω από τη στήριξη των 560 μονάδων την οποία όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, εάν αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις, τότε αυτό θα είναι σήμα πως η αγορά έχει εγκλωβιστεί στο εύρος διακύμανσης των 550 – 534 μονάδων.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε άνοδο 6,35%. Η μετοχή της Alpha Bank κέρδισε 8%, η μετοχή της Eurobank ενισχύθηκε κατά 7,04%, ο τίτλος της Εθνικής κέρδισε 2,27% και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε κέρδη 6,52%. Σε επίπεδο εβδομάδας ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε πτώση 22,27%.

Τέλος, μεικτή εικόνα κατέγραψαν τα ελληνικά ομόλογα μετά τις πιέσεις των προηγουμένων ημερών. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,71%, η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου στο 1,61% και η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου στο 2,1%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ