ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Ρυθμίσεις δανείων σε συνεπείς δανειολήπτες από τις τράπεζες

Κορωνοϊός: Ρυθμίσεις δανείων σε συνεπείς δανειολήπτες από τις τράπεζες
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Εκτεταμένες διευκολύνσεις πληρωμών και στοχευμένες ρυθμίσεις δανείων σε επιχειρήσεις και κλάδους που πλήττονται από τον κορωνοϊό εξετάζουν οι τράπεζες. Αυτό προέκυψε από τηλεδιάσκεψη που είχε χθες το απόγευμα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών ομίλων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Ευνοϊκής μεταχείρισης θα τύχουν επιχειρήσεις που έως σήμερα ήταν συνεπείς στην εξυπηρέτηση του χρέους τους και οι οποίες βλέπουν τον τζίρο τους να έχει βουλιάξει και αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα ρευστότητας. Οι τράπεζες θα εξετάσουν κάθε φάκελο χωριστά και θα καταλήξουν σε αποφάσεις.

Τη σχετική εξέλιξη επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας σήμερα στη τηλεόραση του Σκαϊ ανέφερε πως θα υπάρξει εξάμηνη παράταση καταβολής χρεολυσίων εταιρειών που ήταν δανειακά ενήμερες τις 31-12-2019.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους με δάνεια οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν και σταμάτησαν να πληρώνονται αν και δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απόφαση για αναστολή πληρωμών, οι τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των τραπεζών θέλουν να αποτρέψουν μια γενικευμένη στάση πληρωμών από τους δανειολήπτες ως απόρροια εφαρμογής πολιτικών παροχής περιόδου χάριτος ή αναστολής πληρωμών χωρίς κανένα κριτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ