ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Εκατοντάδες αιτήματα για υπαγωγή στα μέτρα στήριξης έχουν στείλει φορείς στο ΥΠΟΙΚ

Κορωνοϊός: Εκατοντάδες αιτήματα για υπαγωγή στα μέτρα στήριξης έχουν στείλει φορείς στο ΥΠΟΙΚ
ΙΝΤΙΜΕ

Νέα λίστα με επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση και μπορούν να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών, καθώς καταγράφονται πολλά κενά και ελλείψεις στον πρώτο κατάλογο με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που καλύπτει περίπου 440.000 επιχειρήσεις.

Η λίστα με τους ΚΑΔ εμπλουτίζεται με περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο μηχανισμός παρακολούθησης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά και τα αιτήματα που φθάνουν στο οικονομικό επιτελείο από φορείς και παραγωγικές τάξεις.

Μάλιστα, σχεδιάζεται να συμπεριληφθούν ακόμα και συγκεκριμένοι Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου επιχειρήσεων, καθώς δεν είναι λίγες οι εταιρείες που δεν έχουν δηλώσει τον ακριβή ΚΑΔ ή έχουν δευτερεύοντες κωδικούς.

Ο κατάλογος με τους ΚΑΔ θα είναι κυλιόμενος και θα επικαιροποιείται συνεχώς ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά.

Μεταξύ των νέων ΚΑΔ που θα προστεθούν περιλαμβάνονται δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές, υπαίθριοι πάγκοι και αγορές, υπηρεσίες φωτορεπόρτερ, λιανικό εμπόριο φακών επαφής και γυαλιών, πλυντήρια αυτοκινήτων και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ