ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Επιμένουν οι βενζινοπώλες σε τριήμερη λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων

Κορωνοϊός: Επιμένουν οι βενζινοπώλες σε τριήμερη λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων
ΙΝΤΙΜΕ

Σε νέα ανακοίνωση με την οποία ζητά να στηριχθούν οι βενζινοπώλες από τις αρνητικές επιπτώσεις του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα, Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Η ΠΟΠΕΚ ενημερώνει ότι εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πρατηριούχοι, έχει κατ΄ επανάληψη ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία να ληφθούν τα εξής μέτρα για τις επιχειρήσεις διάθεσης καυσίμων:

- Η ένταξη των πρατηρίων στα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, δηλ. αποζημίωση (μισθός) των εργαζομένων, επίδομα ενοικίου των πρατηρίων, αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κλπ, καθώς τα πρατήρια καταγράφουν αποδεδειγμένα με βάση το σύστημα εισροών εκροών πτώση τζίρου άνω του 60% και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, θα αδυνατούν πλέον οικονομικά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

- Λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένο ημερήσιο ωράριο.

- Αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια από τη διάδοση του κορονοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ