ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Απαλλαγή από τον ΦΠΑ δωρεών προς το Δημόσιο

Κορωνοϊός: Απαλλαγή από τον ΦΠΑ δωρεών προς το Δημόσιο
ΙΝΤΙΜΕ

Απόφαση με την οποία καθορίζεται η διαδικασία απαλλαγής από τον ΦΠΑ των παραδόσεων αγαθών και υπηρεσιών στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς με φορέα του δημοσίου τομέα ή με ΝΠΙΔ που έχει συσταθεί με ειδικό νόμο για το δημόσιο συμφέρον, εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ύστερα από εισήγηση  του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Με την απόφαση καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της απαλλαγής από τον ΦΠΑ, οι υποχρεώσεις του δωρητή ή του φορέα υλοποίησης της δωρεάς καθώς και οι υποχρεώσεις του προμηθευτή των παραδοτέων αγαθών και υπηρεσιών.

Η απόφαση του κ. Βεσυρόπουλου διευκολύνει ουσιωδώς την πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο (κινητά και ακίνητα για κοινωφελείς σκοπούς, όπως δωρεές στο χώρο της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και της δημόσιας ασφάλειας), ενισχύει τις συνέργειες του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και ενθαρρύνει τις δράσεις προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης.

Η απόφαση δείχνει πως η κυβέρνηση, αξιοποιεί όλα τα νομικά εργαλεία που διαθέτει με στόχο όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την απειλή του κορωνοϊού (COVID-19).

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ